Hoofdweg 10
97371 GE, Loenen Gelderland, Nederland

Bewust Bosoord

In de hippie-tijd trokken veel jongeren naar India en Nepal om daar de spirituele sfeer te ontdekken. Zo ook Paula de Wijs. Eenmaal terug in Nederland wilde zij graag zoveel mogelijk andere mensen kennis laten maken met het boeddhisme. Samen met Jan-Paul en Margot Kool richtte zij in 1979 het Maitreya Instituut op: één van Nederlands grootste en oudste organisaties op het gebied van Tibetaans boeddhisme.

Bosoord is onderdeel van het Maitreya Instituut. In een voormalig hotel in Loenen, aan de rand van de Veluwe, bieden wij diensten aan die inspelen op de behoefte van de groepen in plaats van dat wij ons willen meten met de luxe van het hotelwezen.

Wij respecteren onze gasten en bieden hen de ruimte zich zakelijk en persoonlijk te ontwikkelen en te (laten) inspireren. Hierdoor heerst er in het pand een fijne en bijzondere sfeer en zijn onze werkwijze en service gebaseerd op onze boeddhistische levenshouding. Wij snappen wat je nodig hebt voor een retraite en zullen je ondersteunen en ontzorgen waar we dat kunnen. Heb je bijvoorbeeld een stilte retraite? Dan zullen wij in de gangen en openbare ruimten niet praten.

Wij hebben geen winstoogmerk, maar ons niveau van service is hoog. Deze service wordt geboden door een klein team van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. Ons team bestaat uit geschoolde professionals, ervaren en gedreven vrijwilligers en herintreders op de arbeidsmarkt.